Skip to content

5 előny, amiért érdemes belsőépítészt megbízni

belsőépítészet és lakberendezés

Egy lakás belső tereinek kialakítása során, lakásfelújítás esetén a belsőépítész sokat segíthet, hogy a végeredmény éppen olyan legyen, mint amilyet elképzeltél. Vagy amit el sem tudtál képzelni, hanem még annál is sokkal jobb! Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy belsőépítésszel dolgozni drágább lehet, mint az „önálló” lakberendezés, valójában számos előnye van, ha szakemberrel dolgozol – még költséghatékonyabb is lehet így a kivitelezés. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért érdemes belsőépítészt alkalmazni: hogyan segíthetnek a költségek csökkentésében, miközben személyre szabott és stílusos belső terek születnek.

Költségcsökkentés hosszú távon

A belsőépítész munkáját meg kell fizetni – aminek díja első ránézésre magasabb, mint ha mindent egyedül csinálsz. Ez a gondolkodás azonban nem mindig helytálló. Egy jó belsőépítész segít elkerülni olyan hibákat, rossz döntéseket, amelyek később átalakításokhoz vagy javításokhoz és ezáltal plusz kiadásokhoz vezetnének.

Szakember bevonása nélkül könnyen elkövethetsz olyan tervezési hibákat, amelyekről számodra csak a használat során derül majd ki, hogy nem a megfelelő megoldást választottad – míg a lakberendező erre már előzetesen felhívhatta volna a figyelmet. A rosszul elhelyezett aljzatok, nem megfelelő funkcionális elrendezés, a terek nem megfelelő kihasználásának utólagos korrigálása sokkal többe kerülhet, mint a belsőépítész szakértelme és tapasztalata.

belsőépítészet és lakberendezés

Kiváló minőségű bútorok, kedvező beszerzés

A belsőépítészek ismerik a piacon elérhető lehetőségeket, tudják, melyek a legjobb ár-érték arányban elérhető ajánlatok. Igényeidre olyan megoldásokat találnak, amelyek a rendelkezésre álló költségvetésből a lehető legtöbbet hozzák ki. Szakmai együttműködéseik és beszerzési kapcsolataik révén pedig akár még kedvezőbb áron is a rendelkezésedre tudják bocsátani azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amiket te csak drágábban tudnál beszerezni.

A legjobb minőség kiválasztása hosszú távon szintén a költségek csökkentését eredményezi, hiszen az időtálló darabokat sokkal később kell cserélned. Ráadásul a belsőépítészek jól ismerik az aktuális trendeket, amelyeket egyedien tudnak kombinálni az időtálló stílusokkal és a te személyes elképzeléseiddel. Segítenek abban, hogy sokkal gyorsabban megtaláld azokat a bútorokat, amelyek a legjobban illeszkednek a céljaidhoz.

Energiahatékonyság és praktikus kialakítás

A belsőépítész szakember számos olyan praktikus szempontra hívhatja fel a figyelmed a lakás belső tereinek kialakításánál, ami neked nem jutna eszedbe. Ezáltal komfortosabban érzed majd magad otthonodban, hiszen úgy érzed, minden kézreesik, mindennek megvan a helye. Ötletes tárolási megoldásokat javasolnak, és jól ismerik azokat a bevált rutinokat, hogy hol lesz szükséged egy kisasztalra, hogy letedd a kezedben lévő bögrét.

A tervezéssel és lakberendezéssel megbízott szakember azonban nem csak a lakás esztétikai részleteire koncentrál, hanem az energiahatékonyságra is. Olyan megoldásokat javasol, amelyek környezetbarátabbá teszik otthonodat és csökkentik az energiafogyasztást – hosszú távon csökkentve az energia- és fűtésszámlákat.

belsőépítészet és lakberendezés

Kreatív tervezés

A belsőépítészek olyan kreatív megoldásokat tudnak javasolni az igényeid előzetes felmérését követően, amelyek segítségével még inkább egyedivé és stílusossá varázsolhatod otthonod. Kreatív ötleteik hatékonyabb térkihasználást tesznek lehetővé, ahol nincs szükség felesleges bútorokra vagy kiegészítőkre – tovább csökkentve a költségeket.

Lehet, hogy te is sokat nézegetted már a Pinterestet, és számos egyedi ötleted van, hogy mit szeretnél megvalósítani. Azonban ahhoz, hogy azok az ötletek tényleg jól működjenek, a rendelkezésre álló térre szabva jelenjenek meg, nem ért, ha szakértő segítséget kapsz – a különbség a végeredményben magáért beszél majd.

Időmegtakarítás

Az idő is pénz, és a belsőépítész alkalmazásával jelentősen csökkentheted a lakás berendezésére szánt időt. Nem csak azzal, hogy számos feladat terhét leveszi a válladról (ez is nagyon sok felszabaduló időt jelent!), hanem azzal is, hogy hamarabb megtalálja azokat a kiegészítőket, amelyekre szükséged van. Rábízhatod a projekt menedzselését és felügyeletét, beleértve az összes szükséges tervezést és egyeztetést a kivitelezőkkel. Ezzel időt és energiát takarítasz meg.

A fentiek alapján jól látszik, hogy a belsőépítész alkalmazása hosszú távon költséghatékony megoldás, amely akár sokkal jobb esztétikai végeredménnyel is járhat. Szaktudása, hozzáférése a piacon elérhető legjobb bútorokhoz, kiegészítőkhöz és tervezői kreativitása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végeredmény egy kényelmes, stílusos és gazdaságosan fenntartható lakás legyen. Az idő- és energiamegtakarítás pedig hozzájárul ahhoz, hogy több időt tölthess szeretteiddel és élvezd az új otthonod, anélkül, hogy felesleges fejfájást okozna a projekt.

A Noa Konyhastúdióban belsőépítészet és lakberendezés ötvözetéből létrejött új, innovatív szolgáltatás kínálunk. Olyan gyakorlati, megfizethető szolgáltatást biztosítunk, amely segítséget nyújt az ingatlan belső tereinek költséghatékony kialakításában. A hangulati koncepció, moodboard gyakorlati megvalósításban számos kérdés merül fel: hol lehet beszerezni? Kit bízzak meg vele? A teljes folyamatot felügyelő belsőépítészeti stúdió megbízása azonban sokaknak meghaladja az anyagi lehetőségeit. Ezért találtuk ki a Noa belsőépítészeti és lakberendezői szolgáltatását! Tudj meg többet >>