Skip to content

A megfelelő konyhabútor kiválasztása

A megfelelő konyhabútor kiválasztása

A megfelelő konyhabútor kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. A konyhabútorokat alapvetően három csoportba soroljuk.
A legegyszerűbb, a multik által gyártott, úgynevezett konyha blokkok. Ezt az egyszerűbb alapterületű konyháknál lehet megvalósítani. Nagy előnye, hogy ezek a blokkok azonnal megvásárolhatóak, összeszerelésük sem igényel különösebb szaktudást.

A következő csoport a moduláris konyhabútorok csoportja. Ez azt jelenti, hogy a gyártónak az adott elemválasztékából, egyedileg lehet összeállítani a kívánt bútort. Közismert nevén elemes konyhabútorok. Ilyen konyhabútorokat az egészen egyszerűtől kezdve a luxus minőségig gyártanak. Ezeket a bútorokat forgalmazzák a különböző nagy bútoráruházak is, illetve a konyhastúdiók többsége is ezeket a bútorokat forgalmazza.

A harmadik csoportba soroljuk azokat a konyhákat, melyeket a tervező az ügyfél igényeihez mérten és a felhasználói szokásainak, ízlésének megfelelően tervez meg. Gondolunk itt a felhasznált anyagokra, színekre, vasalatokra, extra kiegészítőkre, illetve mindezek elhelyezkedésére az adott konyha helyiségben. Ebben az esetben már csak a képzeletünk és a pénztárcánk szab határt a kívánt bútor megvalósításában. Ezen konyhák legyártása, összeszerelése komoly tapasztalatot és szaktudást igényel. Ilyen konyhabútorokat általában közvetlenül a gyártó cégektől lehet beszerezni, de természetesen sok konyhastúdió is foglalkozik egyedileg gyártott konyhabútorral.

A mi cégünk is ilyen konyhabútorok gyártásával foglalkozik. Amennyiben egyedi bútorra van szükséged és tanácstalan vagy, hogy milyen lehetőségeid vannak, keress meg minket stúdiónkban és segítünk Neked egy ingyenes tanácsadás keretein belül.

A tanácsadáshoz időpont egyeztetése és egy egyszerű, akár kézzel skiccelt alaprajz szükséges!