Skip to content

Hódítanak otthonunkban a reggeliző pultok, bárszékek

A bárszékek és bárasztalok már nem csak kedvenc vendéglátó egységeinkben közkedveltek, lakásokban is egyre népszerűbbé válnak konyhai pultok mellett, de akár egy kisebb étkezőt is bútorozhatunk velük. 

A konyhapultok magassága általában 86 cm-től indul és 90 cm körül végződik. Ez a lábazat, a szekrényelemek magasságától, illetve a rákerülő munkalap vastagságától függ.

A lábakat tekintve célszerű olyan széket választani, amin acél merevítés található, de népszerű az állítható magasságú bárszék lábak használata is, hisz itt a család összes tagja saját testmagasságához állíthatja az ülésmagasságot.

Fontos, hogy a különböző magasságú asztalokhoz különböző magasságú székekre lesz szükség.

A szék és asztal közti különbség átlagosan 30 cm.Tehát ha nem szabvány szerinti asztal magasságot használsz mondjuk egy bárpult esetén, akkor az ülőmagasság és asztalmagasság közötti 30 cm-es különbséget figyelembe véve tudni fogod, milyen magas székre lesz szükséged.

Az étkezőasztal akkor a legkényelmesebb, ha a magassága 70-75 cm.Ebben az esetben a normal magasságú étkező székeket alkalmazzuk. Egy étkezőasztal átlagosan 75 cm magas, hozzá a szék ülésmagassága 45 cm.

A konyhapulthoz kialakított magassághoz a fél bárszék alkalmazható. A konyhapult magassága optimális esetben 86 cm-90 cm között van. Az alacsony bárszékek ülőmagassága 60-63 cm.

Bárpult magasság általában 120 cm, magas bárszék ülésmagassága 90 cm.

Képek: http://halexmeble.pl/