Skip to content

LED világítás: a praktikus divatőrület

Nem kell minden áron a plafonba gondolkodni a világítás elhelyezését tekintve.          

Igazán hasznos elemei lehetnek a konyhának a ma nagyon trendi LED szalagok. Amellett, hogy energiatakarékosak, még esztétikusak is. A szekrények, és konyhaszigetek alá rejtett szalagok most fénykorukat élik. Az infrás Led közelítésérzékelő funkcióval igazán remek választás lesz a konyhába. Külön biztonságérzetet ad, hogy nem kell vizes kézzel a kapcsolóhoz érnie.

Működés:

  • Ha a kezét az érzékelő előtt elhúzza, a készülék ki-be kapcsol
  • A fényerő szabályozónak köszönhetően a bekapcsoláskor az előzően beállított fény erőssége megmarad

Kiegészítő fényként alkalmazhatunk RGB LED szalagot, aminek segítségével színessé varázsolhatjuk konyhánkat. A színváltós világítások speciális RGB LED szalaggal hozhatóak létre. Lényegében bármilyen színt megjeleníthetünk, és a vezérlővel ezt be is tudjuk állítani.

A világítótestek széles skálájából válogathatunk a különböző stílusok és formák közt, igazodva konyhánk dizájnjához legyen az akár modern, vagy klasszikus kialakítású. A mai trendeknek megfelelően gyakran a konyhák egy térben kerülnek kialakításra a nappalival és ebből adódóan a konyha meghatározó szerepet tölt be a család mindennapi életében. A hosszú beszélgetések és találkozók színterévé válik. Épp ezért a LED megvilágítás a legjobb választás lehet.

A LED szalagokat könnyedén felszerelhetjük a konyhapultunk egész hosszán, az üvegezett szekrényeinkbe vagy akár sötétebb fiókjainkba is. A jó munkavégzéshez elengedhetetlen a megfelelő világítás. A megvilágításba fontos szerepet játszik a helyes típusú LED szalag kiválasztása. Előnyös, ha elsősorban a konyhánk stílusa szerint választjuk ki a megfelelőt, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a tökéletes megvilágítás érdekében a hideg fehér fényű LED szalagot válasszuk, minél nagyobb értékű színhőmérséklettel. A rusztikus, régies kialakítású konyhába viszont kellemesebb hangulatot áraszt egy meleg fehér fényű szalag.

A konyhaszekrény alján végigfutó LED szalag elhelyezésére, a lakberendezők, belsőépítészek nagy kedvence.