Skip to content

Beépíthető hulladékgyűjtők

Egy jó konyhabútor összeállításnak elengedhetetlen kiegészítője a beépíthető szemetes. A többféle méretben, különböző méretű hulladéktároló edényekkel rendelhető szelektív hulladékgyűjtők beépítése, ma már nem jelenthet problémát a háztartásokban.

A környezetvédelem napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, és nem csak a különböző mozgalmak szintjén: a háztartásokban is egyre inkább megjelenik a környezettudatos gondolkodásmód. A szelektív szemétgyűjtés már nem számít újdonságnak. Ma már több helyen is van szelektív szemétgyűjtő, ahová a lakosok elvihetik az otthon keletkezett hulladékot, és csoportosítva gyűjthetik. De a szelektív hulladékgyűjtés a konyhában kezdődik!

Sokakban felmerül az igény arra, hogy már otthon is ilyen módon gyűjtsenek. Van, aki meg is valósítja, de legtöbben zsákokban, esetleg ládákban gyűjtik külön az üveget, műanyagot, a papírt. Ez, ha a gyakorlatban meg is teszi, nem éppen ideális megoldás, már csak azért sem, mert senki sem kerülget szívesen ronda nejlonzsákokat az otthonában. Szerencsére ma már stílusosabb lehetőségek is adódnak. A konyhai szemetest régóta divat elrejteni, beépíteni a konyhabútorba, hogy ne rontsa az összképet. A konyhabútor megrendelésénél a szemetes fontos kérdés, hiszen így a mosogató alatti higiéniai okokból egyéb tárolásra alkalmatlan részt is lehetőség van teljesen kihasználni. A legpraktikusabb itt is a fiókos megoldás, és talán meglepő, hogy ezek a rendszerek milyen költséggel járnak, de ha belegondolunk, hogy a konyha legtöbb terhelésnek kitett fiókjáról van szó, akkor már érthető.

A Blanco Movex pedállal egyszerűbb: minden Select/Flexton modellhez a lábbal való kinyitáshoz.

Ugye, hogy nem is lehetetlen a szemét szelektív tárolása egy kis konyhában sem? A környezettudatos magatartás ne a hely szűkén múljon. Gyermekeink is garantáltan imádni fogják ezt a modern megoldást, így játékosan szoktathatjuk rá őket a szelektív hulladékgyűjtésre.