Skip to content

Pihenés a konyhában

Ti is sokszor gondolkodtok azon, hogy mennyire jó lenne egy kis zug, ahol magatok lehettek és kizárhatjátok a külvilágot?  Mi is lehetne jobb ötlet erre, mint egy kuckó a konyha ablak alatt! Egy kis kedvcsináló ablakfülkékhez.

Egy varázslatos hangulatú, kényelmesre párnázott, csendes övezetként működő ablakfülkét számtalan dologra lehet használni. A nyugodt olvasáson túl meghitt beszélgetések helyszíne, nagy ötletek bölcsője, a kinti világ megfigyelőhelye, vagy a délutáni csendes pihenő legtökéletesebb alapja lehet. Az azonban szinte biztos, hogy a kényelem és az egyszerűség jelzői jutnak eszünkbe először. Általában kuckót a nappaliban, esetleg a hálóban tudunk kialakítani, de ha a hely engedi, miért ne lehetne a konyhában is? Recepteket bújni, vagy meginni egy finom teát, olvasni egy jó könyvet, amíg elkészül az ebéd, vagy vacsora.

A konyhát nyitottá, személyessé, egy dolgozó sarkot nyugtatóvá és egyedivé varázsol. A nappaliban akár a kanapét is helyettesítheti, vagy a már meglévő garnitúrának adhat tökéletes hátteret. A pad alá rejtett fiókok rendkívül hasznosak lehetnek, ha a tároló helyeknek szűkén vagyunk. Maga az ülőrész vendégek érkezésekor tehet nagy szolgálatot. Mindennek a tetejében pedig még optikailag is teszi a dolgát, hiszen a kis tereket tágítja, a rövid helyiségeket pedig hosszában megnyújtja.

És ha különösen szép környezet vesz minket körül, az ablakkuckóból kinézve nagyon megnyugtató lehet a táj látványa, a kint és bent határán.

Tags: