Skip to content

Amit tudni érdemes a konyhabútor tervezésről

Sokan nem tartják fontosnak a konyhabútor megtervezését. Ugyanakkor a legfontosabb része a konyhabútor gyártásnak az alapos tervezés. Nézzük mit is jelent ez a gyakorlatban.

A tervezés része a rendelkezésre álló alapterület lehető legjobb és legpraktikusabb kihasználása. Nem mindegy hogy a  bútor elemet hogyan és milyen sorrendben helyezzük el a helyiségben, vagy hogy hol kapjon helyet a hűtőszekrény, a sütő, és az egyéb használati eszközök. A tervezést nagyban meghatározza a már meglévő gépészeti kiállás, az ablakok és ajtók elhelyezkedése ezért alaprajz nélkül nem igazán lehet pontosan tervezni.

A felhasznált anyagok kiválasztása is fontos dolog több szempont miatt is. Manapság nagyon sok féle anyag és vasalat közül válogathatunk.

Az anyagok kiválasztásánál az árakon túlmenően az összhatás sem elhanyagolható szempont. Egy térkapcsolatos konyhában a bútornak összhangban kell lennie a térben elhelyezett egyéb bútorokkal is. Egy igényesen összeállított koncepció nagyban hozzájárul az ingatlan stílusának a meghatározásában. Ma már sokak számára fontos az hogy az adott ingatlanak a stílusa az összes helyiségen visszaköszönjön. Itt elengedhetetlen egy jól átgondolt tervezési koncepció.

Napjainkban a tervezés 3D programok segítségével történik. Különbséget kell tenni egy egyszerű bútortervező program ( amiken csakis kizárólag a bútort látjuk) vagy egy komolyabb tervező program között, ahol lehetőség nyílik a terek bemutatására is. Fontos tisztázni hogy mit is várunk el egy 3D tervtől,illetve  hogyan kell nézzünk egy 3D tervet.

A legfontosabb szempont egy 3D tervnél a rendelkezésre álló tér bemutatása, szemléltetése. A  konyhabútornál maradva láthatjuk a megálmodott konyhabútort a helyiségben akár a többi bútorral, és egyéb tárgyal együtt, így el tudjuk dönteni hogy erre gondoltunk-e, vagy sem. Elegendő lesz a megmaradt hely, vegyünk ki még esetleg elemeket,  vagy tehetünk-e  még be újabb bútorokat.

A tervezés pontokba szedve a következőképpen néz ki

  • a rendelkezésre álló tér lehető legjobb kihasználása
  • a bútorelemek kiosztásának és méretének a meghatározása
  • a megfelelő anyagok kiválasztása
  • a megfelelő vasalatrendszer kiválasztása

3D tervek fajtái

  • egyszerű látványterv amin csak a bútor látszik a helyiség nélkül
  • a térben látható a konyhabútor
  • a térben az egyéb bútorokkal, és kiegészítőkkel együtt látható a konyhabútor
  • térkapcsolatos terv ahol pl: a nappali és konyhabútor összhatása is látható
  • terv ahol a természetes és a mesterséges fényviszonyok is láthatóak

Cégünk főbb erősségei közé tartozik az ingatlanok egy adott stílusban történő teljes bútorzatának a megtervezése, és végigvezetése az  ingatlan teljes terjedelmében a bútorok gyártását illetően.

Stúdiónkban igény esetén a tervezésben is segítünk olyan ügyfeleknek is, akik a gyártást saját hatáskörben intéznék de ugyanakkor szeretnének alaposan eljárni a tervezést és az anyag kiválasztást illetően.