Skip to content

A BOSCH beépíthető készülékekkel élmény lesz a főzés

Egészséges ételek a gőzsütőből:

A megfelelő sütő nemcsak a konyha éke, hanem hosszú évekre megbízható segítőtársa lehet, élménnyé varázsolva az étel készítésének  minden pillanatát. A gőzsütő a forró hőt kombinálja a forró gőzzel. Sokan használják csak melegítésre, mert igyekeznek kiváltani a mikrohullámú sütőt a vélt vagy valósan káros sugarai miatt. Mindenesetre az tény, hogy a gőzsütővel sokkal egészségesebb, és gasztronómiailag tökéletesebb ételeket varázsolhatunk az asztalra, mint bármelyik másik elektromos sütővel. A forró, páradús légkörben készített zöldségek és húsok alacsonyabb sütési hőmérsékleten készülhetnek, így több ásványi anyag és vitamin marad meg az elkészült ételekben, és megőrzik természetes ízüket is. Ráadásul kevesebb hozzáadott zsiradék szükséges a gőzsütőben készült ételekhez. Egyszóval, a gőzsütő maga a konyhaművészet csúcsa. Mivel a Bosch gőzpárolók saját víztartállyal rendelkeznek, vízcsatlakozásra nincs szükség.

Pirolitikus sütő: Ezeken a sütőkön egy külön öntisztító program található, mely a hő segítségével végzi el a takarítást helyettünk. A program során közel 500° C fokra hevíti fel magát a sütő. Ekkora hőmérsékletnél a lerakódott zsírréteg konkrétan hamuvá ég. A sütőt a program közben nem lehet kinyitni, így a balesetektől sem kell tartani. A hőálló üveg és a hőszigetelt ajtó is ki van képezve ekkora hőmérsékletre, tehát teljesen biztonságos. A tisztítási folyamat során a sütőajtó automatikusan zárolásra kerül. Ezen modellek általában 4 rétegű üvegajtóval készülnek.  A program végeztével a sütő faláról leégetett zsír pedig egy nedves törlővel könnyen feltakarítható. Kéthavonta célszerű csak használni ezt az öntisztító programot.

Indukciós csodák:

Az indukciós főzőlapok a mágneses erőteret használják ki elektromos áram gerjesztésére. Ha pedig ebbe a mágneses térbe fémet teszünk, akkor hő keletkezik, mely kizárólag az edényt / serpenyőt hevíti csak fel. A technikai sajátossága miatt csak mágnesezhető, vagy speciálisan erre a célra készült edényekkel használható. Konyhabarát készülék, mert még a villanytűzhelynél is gyorsabban melegít fel az ételeket, ugyanakkor a mágneses technikának köszönhetően mégis energiatakarékosak. Hiába kapcsoljuk be a lapot, csak akkor fog igazán nagy hőt termelni, ha edényt helyezünk rá, így az égési sérülés közvetlen a lapon teljességgel kizárt, tehát használata teljes mértékben biztonságos. Mindegy, hogy egy vagy több fazekat használ, helyezheti őket egymás mögé, vagy teheti azokat akár egymás mellé is. A Bosch FlexInduction /automatikus edényfelismerés/ funkciójának köszönhetően Ön szabadon választhat. Mivel az indukció a fazék alját, és nem magát a főzőlapot melegíti, Ön a főzőlap felületének tetszés szerinti területén főzhet. Konyhai tűzhelyét használhatja külön főzőzónás, hagyományos indukciós főzőlapként vagy összekapcsolhatja egyetlen gomb megérintésével. Így további helyet nyerhet, például egy nagyméretű edény elhelyezéséhez, ahova csak szeretné.  Takarítani és tisztán tartani egyszerű, mert a kifröccsent étel sosem ég a felületre.

Rendkívül halk mosogatógépek:

A Bosch mosogatógépeit úgy alakították ki, hogy működés közben rendkívül csendesek legyenek. Az extracsendes Silence programmal mosogatógépét a lehető leghalkabb üzemmódban működtetheti. Ez különösen akkor hasznos, ha a konyha és a nappali egy légtérben van. A Glass 40°C program kíméletesen mosogatja el a törékeny poharakat és tökéletesre szárítja őket. A GlassSecure kiegészítő tálcát a mosogatógépben a belső tér aljába helyezve biztonságosan mosogathatja el borospoharait – hiszen bármilyen talpas poharat karcolásmentes és stabil pozícióban tart. A Bosch mosogatógépek TFT-kijelzőivel intuitív módon választhatja ki a programokat a valós időben megjelenített egyszerű szöveges menüből, valamint első pillantásra értelmezhető, a készülék aktuális állapotáról szóló információkat olvashat le róluk. A TFT-kijelző továbbá hasznos információkkal szolgál a víz- és energia megtakarításról is. Emellett a kijelző a só- és öblítési szinteket is megjeleníti. A Bosch PerfectDry mosogatógépei mostantól a szárítási folyamatot is egyszerűen elvégzik Ön helyett. Köszönhetően az erős, mégis gyengéd 3D légáramlásnak a belső térben.

Öltöztethető hűtő a Boschtól:

Végre egy hűtőkészülék, aminek stílusán bármikor könnyedén változtathat. A VitaFresh funkcióval rendelkező VarioStyle színes hűtő-fagyasztó a világ első hűtőkészüléke, amelynek cserélhető színes előlapja van. Mostantól könnyedén megváltoztathatja konyhájának stílusát amilyenre, és amikor csak akarja. A konyha több mint csupán egy hely, ahol eszünk. A vendégségek és a meghitt családi vacsorák helyszíne. És középpontjában a hűtőkészülék áll, akár ételekről, akár italokról van szó. Az a konyha fénypontja, különösen, ha szabadon álló hűtőkészülékről van szó.
A stílust, a kiváló minőséget és az egyszerűséget egyesítő VarioStyle hűtő-fagyasztó készülékünk segítségével Ön igazán kifejezheti saját magát konyhájával, annak rendkívüli, egyedülálló karaktere révén. Akár valami merész, vibráló és az évszakhoz illő színre vágyik, akár valami finom színárnyalatot szeretne inkább.

Forrás: http://www.bosch-home.com

Fotó: https://www.bosch-home.com/hu/