Skip to content

A mosogatótálca fontos kelléke a konyhának!

A mosogatótálca elengedhetetlen ahhoz, hogy az edényeket tisztává varázsoljuk. Sőt, praktikus kialakítás esetén a mosogatás igazi élmény lehet.

ROZSDAMENTES MOSOGATÓTÁLCA: a népszerűségük egyik oka, hogy jó árban vannak, de ez nem azt jelenti, hogy csak alsókategóriás olcsó rozsdamentes modellek léteznek. Ha jobb anyagból készült, tartósabb, de mindenképp rozsdamentes változatot keres, akkor egy kicsivel drágábban már megbízható, és dizájnos medencét is talál, amely már vastagabb anyagból készül, így ellenállóbb a horpadásokkal szemben, kevésbé karcolódik. További előnye, hogy hőálló, ételálló, folt- és saválló, ráadásul tisztítani is könnyű, nem tapadnak meg rajta a baktériumok – de ezek azért a minőségtől is sokban függnek. A sima rozsdamentes acélból készült mosogatótál felületén meglátszódhatnak a vízcseppek, ezért javaslom, mosogatás után törölje át puha ronggyal.

GRÁNIT MOSOGATÓTÁLCA: sokféle színben kapható, ha hozzá illő csapot választ, akkor stílusában is konyhája harmonikus kiegészítője lehet. További előnye, hogy a vízcseppek sokkal kevésbé tapadnak meg a felületén, így nem lesz vízköves, a tisztán tartása is kényelmesebb. Erős, tartós, hőálló, a felülete is ellenálló. A takarításához nincs szükség agresszív vegyszerre, sőt, újrahasznosítható anyagból készül. Kapható hozzá speciális ápolószer, amivel az apróbb hibákat el lehet tüntetni, így még tovább maradhat a konyhája éke.

KERÁMIA MOSOGATÓTÁLCA: felülete fényes, és sokkal homogénebb, nem olyan szemcsés kialakítású, mint a gránité. Nagyon sokféle színben kapható, így bátran kiválaszthatja a konyhájához, konyhabútorához leginkább illőt. Hőnek, savnak ez is ellenáll, emellett karcmentes is, és a foltoknak sem adja meg magát. Rusztikus és modern stílusú konyhákba is illik.

Méretek: 30 cm-es, 40-45 cm-es, 50-55 cm-es, 60-75 cm-es, 60-75 cm-es, 80-90 cm-es, és 100-120 cm-es.

A megfelelő méret kiválasztásakor gondolja át, hogy mire fogja használni. Ha például van otthon mosogatógép, akkor egy kisebb medence is elég lehet, de ha sokat süt-főz, és nagy edényeket használ (ami nem fér el a gépben), sok kellemetlenséget okozhat a nem megfelelő méret kiválasztása.