Skip to content

Az orvosi rendelő bútor és a design

A rendelő bútorzatának legalább akkora szerepe van egy praxisban, mint az orvosi műszereknek. Abba a rendelőbe ahol nem érzi komfortosan magát az orvos és az asszisztens, ott a páciensek sem fogják biztonságban érezni magukat.

Egy gyönyörű és professzionális jelleget sugalmazó bútor hatalmas előnyt jelent. A várakozó helyiségben ülő, és a rendelőbe belépő pácienseknek egy szép környezet biztosítása manapság elengedhetetlen lépés, egy praxis kialakításakor.

Érdemes magas fényű megoldásokat alkalmazni, de nem pusztán fehéret, hanem mellette valami megnyugtató barátságos szín is megjelenhet. A műszerek és egyedi eszközök védelme nagyon fontos. A speciális műszerek speciális tárolást igényelnek. A jól megválasztott bútorzat anyaga nagyon fontos. A karcolódó felületű anyagok nem megfelelőek, mert nehezen takaríthatóak, így a higiéniának pár év távlatában esélye sincs. A munkafelületek megválasztásában ideális az üveg, a takaríthatóság és a steril jellege miatt. A dekor üveg megjelenhet munkapulton, és csempe helyett a hátfal részen is. A rendelőt egyedivé is tehetjük ezzel a magoldással, hiszen a modern technológiának köszönhetően, a minták és színek végeláthatatlan sorát kínálják a gyártók. A bútorok modernitását tovább fokozhatjuk, a nyomásra nyíló fiókrendszerekkel. Ezek a megoldások nagyon megkönnyítik az asszisztens feladatait, nem beszélve a sterilitásról.

Nektek ajánljuk:

  • magánpraxisokba
  • rendelőintézetekbe
  • fogorvosi rendelőkbe
  • egészségügyi intézményekbe